Waarom kiezen voor SRCM

Safety and Risk Consultancy Meesters B.V. (SRCM) is zeer klantgericht en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de chemische en farmaceutische industrie op gebied van productie management, procestechnologie, process safety en veiligheid- en milieusystemen. Er is brede ervaring opgedaan bij het introduceren van nieuwe chemische processen en verbetering van bestaande processen qua efficiency, kwaliteit, veiligheid en milieu.

SRCM levert een gecertificeerde hoger veiligheidskundige (HVK) en Functional Safety Engineer (TUV Rheinland) die beschikt over een groot netwerk van deskundigen op gebied van procesoptimalisatie, veiligheid en milieu. Er wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van moderne methodieken en software. Hiertoe worden partnerships onderhouden met toonaangevende bedrijven op het gebied van software ontwikkeling en risicomanagement.

Naast risicomanagement activiteiten voor bedrijven worden er ook risico management trainingen verzorgd, in bedrijven maar ook aan de opleiding voor Hogere Veiligheidskunde (HVK-Kader).

SRCM gebruikt “state of the art” veiligheids- en risicomanagement software:

1) Voor veiligheidsstudies zoals HAZOP, WHAT-IF, SWIFT, FMEA, LOPA, SIL:

 

 

2) Voor Risico Management:

 

3) Voor onderzoek van ongevallen- en incidenten:

 

 

IncidentXP is zeer moderne, gebruikersvriendelijke en krachtige software voor het uitvoeren van ongevallen of incidenten onderzoek. Naast het uitvoeren van het onderzoek zelf (planning, taakverdeling, interviews en feiltenverzamelen, rapportages etc.) kan ook de volledige analyse worden uitgevoerd. Hiervoor kan uit drie elkaar aanvullende technieken gekozen worden. De sofware is ontwikkeld door CGE Risk management en bevat “best practices” (o.a. TRIPOD) op gebied voor onderzoeken van incidenten en ongevallen.

Afbeeldingsresultaat voor tripod beta